Crowdfunding cijfers februari 2018

Crowdfunding in februari 2018: Collin Crowdfund aan kop


In februari 2018 had crowdfunding platform Collin Crowdfund met meer dan 5 miljoen euro het grootste volume. DuurzaamInvesteren, NPEX, Geldvoorelkaar en Lendahand haalden elk een volume van meer dan 1 miljoen euro. In januari 2018 haalde ZIB Crowdfunding nog het grootste volume dankzij een project van maar liefst 13,85 miljoen euro.

Geldvoorelkaar doorbrak in februari de grens van 125 miljoen euro aan financiering, sinds het platform eind 2010 haar deuren opende. Horeca Crowdfunding ging opgeteld inmiddels door de grens van 15 miljoen euro.

In onderstaande tabel vind je per platform de volgende informatie:

  • EUR feb 2018: Het bedrag dat de in februari 2018 succesvol afgeronde campagnes in totaal ophaalden
  • vs jan 2018: De groei van het opgehaalde bedrag vergeleken met een maand daarvoor
  • vs feb 2017: De groei van het opgehaalde bedrag vergeleken met dezelfde maand vorig jaar
  • EUR totaal: Het bedrag dat tot en met februari 2018 opgehaald is

Bovenstaande tabel bevat een overzicht van de meeste crowdfunding platforms die actief zijn in Nederland. De cijfers in de tabel zijn ook terug te vinden op de websites van de crowdfunding platforms en zijn hier in een handig overzicht samengevoegd. Het overzicht geeft geen compleet beeld van het bedrag dat in totaal in februari 2018 is opgehaald (niet alle platforms zijn toegevoegd en campagnes die geen platform gebruikt hebben zijn ook niet toegevoegd).
 
Heb je vragen of suggesties naar aanleiding van dit overzicht? Laat het weten via info@crowdfundingcijfers.nl.