Crowdfunding cijfers maart 2018

Crowdfunding in maart 2018


In maart 2018 had crowdfunding platform DuurzaamInvesteren met bijna 3 miljoen euro het grootste volume. Collin Crowdfund, Funding Circle (niet opgenomen in de tabel), Lendahand, Geldvoorelkaar en Knab Crowdfunding haalden allen een volume boven 1 miljoen euro. In februari 2018 had Collin Crowdfund het grootste volume.

Collin Crowdfund doorbrak in maart de grens van 100 miljoen euro aan financiering. Via zowel Lendahand als Oneplanetcrowd is inmiddels meer dan 25 miljoen euro gefinancierd. Knab Crowdfunding doorbrak afgelopen maand de grens van 10 miljoen euro. En tot slot ging Cinecrowd opgeteld door de 2,5 miljoen euro heen.

In onderstaande tabel vind je per platform de volgende informatie:

  • Projecten maart 2018: Het aantal projecten dat in maart 2018 succesvol een crowdfunding campagne afrondde
  • EUR maart 2018: Het bedrag dat de in maart 2018 succesvol afgeronde campagnes in totaal ophaalden
  • vs feb 2018: De groei of krimp van het opgehaalde bedrag vergeleken met een maand daarvoor
  • vs maart 2017: De groei of krimp van het opgehaalde bedrag vergeleken met dezelfde maand vorig jaar
  • EUR totaal: Het bedrag dat tot en met maart 2018 opgehaald is

Bovenstaande tabel bevat een overzicht van de meeste crowdfunding platforms die actief zijn in Nederland. De cijfers in de tabel zijn ook terug te vinden op de websites van de crowdfunding platforms en zijn hier in een handig overzicht samengevoegd. Het overzicht geeft geen compleet beeld van het bedrag dat in totaal in maart 2018 is opgehaald (niet alle platforms zijn toegevoegd en campagnes die geen platform gebruikt hebben zijn ook niet toegevoegd).
 
Heb je vragen of suggesties naar aanleiding van dit overzicht? Laat het weten via info@crowdfundingcijfers.nl.