Crowdfunding Awards 2018

Met trots presenteert CrowdfundingCijfers.nl de Crowdfunding Awards 2018. Welk platform was in 2018 de marktleider en welk platform was een ‘snelle groeier’? Op basis van data die door de crowdfunding platforms openbaar gepresenteerd wordt, zijn dit de winnaars van de Crowdfunding Awards 2018:

 

Crowdfunding marktleider: Funding Circle

Funding Circle was in 2018 de marktleider voor crowdfunding in Nederland. In 2018 werd via Funding Circle meer dan 44 miljoen euro met crowdfunding gefinancierd.

 

Grootste platform: Geldvoorelkaar

Geldvoorelkaar is het grootste crowdfunding platform van Nederland. De afgelopen jaren werd via Geldvoorelkaar inmiddels meer dan 144 miljoen euro met crowdfunding gefinancierd. Bekijk de Big 5.

 

Marktleider leningen:

Funding Circle

 

Marktleider durfkapitaal (converteerbare leningen en verkoop aandelen):

Oneplanetcrowd

 

Marktleider rewards:

Kickstarter

 

 

Snelle groeiers

Platforms die in 2018 meer dan twee keer zoveel gefinancierd hebben als in 2017 en sinds oprichting meer dan 5 miljoen euro hebben gefinancierd: ZIB Crowdfunding, AndersFinancieren, DuurzaamInvesteren, Funding Circle, Zon op Nederland en Voordegroei.

 

 

Transparante portefeuille

Platforms die in 2018 eens per maand of vaker inzicht boden in de status van hun lening portefeuille en gehanteerde definities en berekening toelichten: Steeds meer crowdfunding platforms bieden inzicht in de status van hun lening portefeuille. Toch voldeed geen enkel crowdfunding platform in 2018 aan voornoemde criteria. Bekijk het meest recente overzicht van lening portefeuilles.