Crowdfunding Awards 2019

Voor het tweede jaar presenteert CrowdfundingCijfers.nl de Crowdfunding Awards. De Crowdfunding Awards geven het grootste platform, de marktleider(s), snelle groeiers en transparante platforms erkenning voor hun prestaties. Op basis van data die de crowdfunding platforms openbaar publiceren, zijn dit de winnaars van de Crowdfunding Awards 2019:

 

Crowdfunding marktleider

Via Geldvoorelkaar werd in 2019 meer dan 51 miljoen euro gecrowdfund. Geldvoorelkaar was daarmee de marktleider voor crowdfunding in Nederland.

 

Grootste platform

De portefeuille van Collin Crowdfund is opgeteld inmiddels meer dan 206 miljoen euro (mede dankzij de samenvoeging met whitelabel platform Knab Crowdfunding). Collin Crowdfund is daarmee het grootste crowdfunding platform van Nederland.

 

Crowdfunding marktleider leningen

Geldvoorelkaar

 

Crowdfunding marktleider durfkapitaal (converteerbare leningen en verkoop aandelen)

Oneplanetcrowd

 

Crowdfunding marktleider rewards

voordekunst

 

 

Snelle groeiers

Platforms die in 2019 meer dan twee keer zoveel gefinancierd hebben als in 2018 en sinds oprichting meer dan 5 miljoen euro en ten minste 5 projecten hebben gefinancierd: Lender&Spender, NewFunding, NLInvesteert, October, SamenInGeld, Seedrs en VastgoedInvesteren.

 

 

Transparante portefeuilles

Platforms die in 2019 eens per maand of vaker inzicht boden in de status van hun lening portefeuille en gehanteerde definities en berekening toelichten: Collin Crowdfund, Kapitaal Lokaal, NLInvesteert en ZIB Crowdfunding. Bekijk het meest recente overzicht van lening portefeuilles.