Crowdfunding Awards 2021

Voor het vierde jaar op rij presenteert CrowdfundingCijfers.nl de Crowdfunding Awards. De Crowdfunding Awards geven het grootste platform, de marktleider(s), snelle groeiers en transparante platforms erkenning voor hun prestaties. Op basis van data die de crowdfunding platforms publiceren, zijn dit de winnaars van de Crowdfunding Awards 2021:

 

Crowdfunding marktleider

Via NLInvesteert werd in 2021 meer dan 125 miljoen euro gecrowdfund. NLInvesteert was daarmee opnieuw de Nederlandse crowdfunding marktleider.

 

Grootste platform

De portefeuille van Collin Crowdfund is opgeteld inmiddels meer dan 350 miljoen euro. Collin Crowdfund is daarmee voor het derde jaar op rij het grootste crowdfunding platform van Nederland.

 

Crowdfunding marktleider leningen

NLInvesteert

 

Crowdfunding marktleider durfkapitaal (converteerbare leningen en verkoop aandelen)

Eyevestor

 

Crowdfunding marktleider rewards

Kickstarter

 

 

Snelle groeiers

Platforms die in 2021 meer dan twee keer zoveel gefinancierd hebben dan zij eerder in een jaar ophaalden: CrowdAboutNow, Crowdpartners, DuurzaamInvesteren, Lender&Spender, Matching Capital, Max Crowdfund en PlusPlus.

 

 

Transparante portefeuilles

Platforms die in 2021 eens per maand of vaker inzicht boden in de status van hun lening portefeuille en gehanteerde definities en berekening toelichten: Collin Crowdfund, Lendahand, NLInvesteert en ZIB Crowdfunding. Bekijk het meest recente overzicht van lening portefeuilles.