Crowdfunding Awards 2020

Voor het derde jaar op rij presenteert CrowdfundingCijfers.nl de Crowdfunding Awards. De Crowdfunding Awards geven het grootste platform, de marktleider(s), snelle groeiers en transparante platforms erkenning voor hun prestaties. Op basis van data die de crowdfunding platforms publiceren, zijn dit de winnaars van de Crowdfunding Awards 2020:

 

Crowdfunding marktleider

Via NLInvesteert werd in 2020 meer dan 67 miljoen euro gecrowdfund. NLInvesteert was daarmee de marktleider voor crowdfunding in Nederland.

 

Grootste platform

De portefeuille van Collin Crowdfund is opgeteld inmiddels meer dan 255 miljoen euro (mede dankzij de samenvoeging met whitelabel platform Knab Crowdfunding). Collin Crowdfund is daarmee opnieuw het grootste crowdfunding platform van Nederland.

 

Crowdfunding marktleider leningen

NLInvesteert

 

Crowdfunding marktleider durfkapitaal (converteerbare leningen en verkoop aandelen)

CrowdAboutNow

 

Crowdfunding marktleider rewards

voordekunst

 

 

Snelle groeiers

Platforms die in 2020 meer dan twee keer zoveel gefinancierd hebben als in 2019 en sinds oprichting meer dan 5 miljoen euro en ten minste 5 projecten hebben gefinancierd: NLInvesteert en Matching Capital.

 

 

Transparante portefeuilles

Platforms die in 2020 eens per maand of vaker inzicht boden in de status van hun lening portefeuille en gehanteerde definities en berekening toelichten: Collin Crowdfund, Investormatch, NLInvesteert en ZIB Crowdfunding. Bekijk het meest recente overzicht van lening portefeuilles.